ADJ001ADJ002ADJ003ADJ004ADJ005ADJ006

click to enlarge
The client asked us to provide a new dwelling in a prominent corner of a sloping site, which overlooks a park within a conservation area.
We envisaged a long slim and low development nestling inside an enveloping arm of lime mortar and London stock brick providing shelter and privacy for the occupants, whilst maintaining minimal impact upon the neighbouring properties. The occasional carefully placed opening and thin roofline sailing above provide clues of what lies behind to the casual viewer. The gradient of the site is utilised by introducing a split-level arrangement with a clerestory window that lets daylight into the internal spaces within the plan.
The walled enclosure of the building harmonises the development within the surrounding site and adds to the diversity of developments of all eras within the locale. In contrast the end elevations of the new building are largely glazed and open onto courtyards formed within the site. The internal elevations consist of a lightweight timber frame.